Terschelling-Berlijn

12 september 2019

Het plan is om  2020 samen met vriend Willem van Terschelling naar Berlijn te fietsen. Een tocht met een afstand van bijna 700 km. Op deze site houd ik je graag up-to-date van de voorbereidingen en de uiteindelijk reis.

Op de facebook-pagina Terschelling Fans heb ik gevraagd welk goed doel geschikt zou zijn om met onze fietstocht geld voor in te zamelen. Van alle  voorstellen sprak een donatie voor onderzoek naar de ziekte van Lyme mij het meest aan. Hoe en waar je voor dit doel kunt doneren is binnenkort te lezen op deze website

Mijn fiets is een door mij zelfgebouwde Koga, d.w.z. het stalen frame is van een Koga-Adventure 1998 (door mij aangepast) en alle andere onderdelen heb ik bij elkaar gezocht en waar nodig gemodificeerd, zodat de fiets optimaal functioneert. De  montagepunten voor de  bagagedrager en flessenhouders zijn verplaatst en uitgebreid, waardoor ik meer bagage en water mee kan nemen. Daarna is het frame in de zwarte powder coat gezet. In het voorwiel heb ik een SON naafdynamo gespaakt om mijn Garmin GPS-toestel, smartphone en camera mee op te kunnen laden.

Ik zou het leuk vinden als je hier een bericht achterlaat.