24 uurs Timelapse van De Streken van Marc van Vliet

Verleden jaar toen ‘de Streken‘, het kunstwerk van Marc van Vliet, op het wad bij Oosterend stonden liep ik al rond met het idee om daar een 24 uurs opname van te schieten. Helaas heeft een zomerstorm ervoor gezorgd dat de constructie toen eerder moest worden afgebroken dan gepland.

Toen ik hoorde dat ‘de Streken’ in 2022 opnieuw zouden worden opgebouwd ben ik gaan nadenken over een unieke manier om dit drijvende eerbetoon aan Oeroloprichter Joop Mulder vast te leggen op film.

In mijn werkschuur (voor intimi ‘de Schuur’) heb ik een 1,60 m hoge stellage gemaakt van betonijzer. Marc van Vliet had mij verzekerd dat het water ter plaatse tot maximaal 1,50 boven de wadbodem zou stijgen.

Vooraf proefgedraaid met mijn oude Garmin VIRB Elite actiecamera om te testen of deze
het 24 uur in timelapse stand zou blijven doen met een externe batterij. Dat bleek gelukkig allemaal te kunnen.

Op een avond tussen de opening van dit landschapskunstwerk en die van het Oerolfestival ben ik bij eb naar de dijk gereden om het zelfgemaakte statief, inclusief camera en batterij, met schroefankers op de wadbodem te plaatsen. De volgende ochtend gecheckt of alles nog op zijn plaats stond en tegen zonsondergang, na het etmaal, de camera opgehaald.

Eenmaal achter de computer was ik blij verrast van de beelden die mijn oude cameraatje had gemaakt. Persoonlijk vind ik het moment dat je de zon boven ‘de Streken’ ziet opkomen magisch.

Geniet van deze timelapse met beelden van ‘de Streken’ van Marc van Vliet!