Koga-Miyata project

Sinds 2010 gaat het bedrijf Koga-Miyata door het leven als Koga. Tot 1990 werden de frames gebouwd door de Japanse framebouwer “Miyata”.

Mijn frame komt uit 1998 en is dus eigenlijk een Koga frame. Omdat mijn frame alleen nog de naam Koga-Miyata droeg heb ik het hier verder over het Koga frame.

In 2015 ben ik begonnen aan deze fiets. Eigenlijk al eerder namelijk al een jaar voor mijn fietstocht naar Parijs. Ik kreeg een afgedankte Koga Roadrunner (paars roze). Deze ben ik gaan opknappen met gebruikte en gekregen onderdelen.  Om later voor  Serious Request van 3fm naar Parijs te fietsen en te veilen voor een goed doel. Tijdens deze tocht ontdekte ik hoe goed dit frame mij paste, dus na de veiling ben ik meteen opzoek gegaan naar een soort gelijk frame.  Op Marktplaats kwam ik in Groningen een Koga adventure (zonder wielen) tegen. Na contact met de verkoper een vriend in Groningen gebeld , Hij kon deze meenemen naar Terschelling. Het bouwen kon beginnen.

Als eerste heb ik alles er vanaf gehaald en het frame en de voorvork Chemisch laten ontlakken. zo kon ik goed zien hoe het frame er aan toe was en wat ik aan wou veranderen. Samen met de zilversmid hebben we wat montagedelen verplaatst, de Stander-montageplaat opnieuw vast gezet en schroefdraadbussen gemonteerd voor meer montagemogelijkheden van waterflessen. Na alles goed te hebben schoon gemaakt heb ik het frame en de vork naar een Poeder coat bedrijf gestuurd om hem te laten voorzien van een mooie laag zwart. hierna kon het opbouwen beginnen.

26-02-2020  Mocht je vragen hebben kan je die per mail stellen.

Hier een lijst met gebruikte onderdelen.

  • Frame – Koga Adventure 1998
  • voorvork – standard 1″ draad vork
  • Balhoofd – Cane Creek 110 classic
Het stuur van de Koga zit helemaal vol

tekst en foto’s worden af en toe toegevoegd en aangevuld.