Gromet’s Kladblog

Zie het als een dagboek of een goedkope Facebook pagina zonder reclame.

24-01-2024 Voor New Kids.

In de zelfde tijd van de DV camera en Video8 was de beeldkwaliteit minder en in sommige gevallen de content echt goud. Zo ook bij de PULPSJOW (later New Kids) Filmen wat er te filmen valt voor dat heel Nederland een camera op zijn telefoon had en bang was om in beeld te komen. Geniale televisie in 3:4. Deze mensen hebben goed gekeken naar programma’s zoals :Rambo en Rambo en Jackass

29-12-2022 Artiesten in de schaduw.

Goede artiesten moeten ontdekt worden. Maar als de betaald worden op de achtergrond te staan en daar van kunnen leven.. is dat dan verkeerd? In de geschiedenis is dit fenomeen meerdere malen  verfilmt. de edities waar ik van af weet zijn “ Hired Gun (2016)” maar we docu die meer indruk op mij maakte was deze:  Standing in the Shadow of Motown.

23-05-2021 Exit Trough the Gift Shop.

Tegek om te kijken.. deze docu over onder andere over Banksy maar eigenlijk over het leven van Thierry.

24-02-2021 is het verschil tussen Meuk, reut en zut.

Je kent dat wel, een onbekende substantie waar je de herkomst of samenstelling niet meteen van herkent en het toch moet benoemen. Dit soort substanties kom je in de fietsenwerkplaats vaak tegen, zo ook vandaag: er zat waterige zut op een voorspatbord. Maar waarom was dit nou zut en geen meuk of reut? Als het een vaste substantie was geweest zou het meuk zijn geweest. Ik denk dus dat reut en zut hetzelfde zijn maar kan hier verder niets over vinden op het internet. Gelukkig maakt het niet zoveel uit omdat de meeste mensen in mijn omgeving uitstekend begrijpen wat ik bedoel als er word gesproken over meuk, reut of zut.

04-01-2021 Verwarring rond Corona cijfers.

Gister ontstond er wat verwarring op facebook rond de coronacijfers op Terschelling. Omdat er volgens het RIVM 102,2 besmettingen waren en het totaal aantal corona besmettingen 102 was heb ik dit eens terug gerekend.

Terschelling heeft4890 inwoners ÷ 5 besmettingen is 0.0010224949 en dat dan x 100000 is inderdaad 102.2494887526 afgerond 102.2 dit is een ander getal dan de 102 positief geteste mensen op Terschelling in totaal vanaf het begin. De cijfers kruisen elkaar momenteel dit maakt het verwarrend.

Wel is het zo dat er de afgelopen 14 dagen meer dan 20 besmettingen bij zijn gekomen. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is geworden.

22-11-2020 afgehaald bij Pura Vida op west-Terschelling.

 

De kinderen waren uit logeren dus en we konden niet uit eten.

Door de coronamaatregelen dus hadden Femke en ik besloten Af te halen bij Pura-Vida. Voor Fem was alles netjes gluten vrij, We hebben heerlijk gegeten. voor wie op het eiland is en graag iets af wil halen is Pura-vida en aanrader. Persoonlijk ben ik vooral fan van de soepen.  puravidafoodbar.nl/

15-11-2020 Legerkisten niet meer wat ze zijn geweest.

 

Legerkisten

Al bijna mijn hele leven loop ik op kisten (legerschoenen). Deze schoenen lang gebruikt in het Nederlandse leger en al een tijd vervangen door een moderner type. Ik liep altijd op 285B (Breed ze zijn er ook in S- Smal en M-Medium) Ongeveer eens in de 2 jaar kocht ik een paar nieuwe en ze hadden altijd dezelfde kwaliteit.  Omdat mijn toen huidige kisten minder begonnen te worden (zool en hak versleten) ben ik op internet gaan zoeken naar nieuwe. Meteen viel mij op dat er alleen nog kleine of smalle maten waren en de maat die ik nodig had helemaal was uitverkocht. Ik besloot een paar gebruikte 290S te bestellen als tussenoplossing. Op een gegeven moment kwam ik (door het algoritme van google)op de website van een legerdump die alle maten in M op voorraad had. Meteen heb ik een paar 285M besteld en binnen 2 dagen waren de schoenen bij mij tuis. Op het eerste gezicht zagen ze er hetzelfde uit maar na er een paar maanden op te hebben gelopen blijkt de kwaliteit toch echt tegen te vallen. Het leer is anders, de zool zit minder goed vast , de afwerking is een stuk minder en het ergste van alles is: ze ruiken anders.(lees stinken)  Mocht je dit nu lezen en denken “ik heb nog een paar gloednieuwe 285B hebben staan.. stuur dan even een berichtje naar info@gromet.nl P.S. Barts outdoor veters doen het echt geweldig in deze schoenen.